Een auto financieren

Elke dag worden er duizenden nieuwe en tweedehandse auto’s in Nederland gekocht. De nieuwe auto’s worden vaak met een lening gekocht, omdat mensen vaak niet het volledige bedrag zelf hebben. Voor een nieuwe auto moet er natuurlijk veel; geld betaald worden.

geldlenenGeld lenen voor een auto gaat redelijk makkelijk, tenzij je natuurlijk een negatieve BKR notering hebt. Geld lenen voor een auto gaat makkelijk, omdat je namelijk dan een onderpand hebt. De auto die je koopt word dan zelf het onderpand en dit maakt het voor banken aantrekkelijker. Zo weten de banken ieder geval zeker dat ze een deel van hun geld terug krijgen. Je zult dan ook veel makkelijker 30.000 euro kunnen lenen om een auto te kopen, dan het geld lenen voor een nieuwe keuken.

Het geld dat je leent om een auto te kopen word als een persoonlijke lening gezien. Dit betekent dat het een vaste rentepercentage en looptijd heeft. Je maakt met de bank afspraken over de looptijd en rente. Je moet je dan ook aan de looptijd en aflossingen houden, anders word de auto is beslag genomen.

Het is ook meestal ook mogelijk om bij de dealer zelf een lening af te sluiten. Deze leningen vallen soms wel duurder uit. Het is dan ook altijd slim om de verschillende leningen te vergelijken, voordat je geld gaat lenen. Meer weten? Kijk voor meer informatie op een van de onderstaande websites:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *