Is een e-sigaret slecht voor je gezondheid?

e sigaretSteeds meer mensen roken tegenwoordig een e-sigaret in plaats van een gewone sigaret. Een belangrijke reden hiervoor is dat een e-sigaret gezonder zou zijn dan een gewone sigaret. Maar hoe zit dat precies?

Minder schadelijk

Natuurlijk is het beter voor je gezondheid om helemaal niet te roken. Voor veel rokers is het echter te moeilijk om helemaal te stoppen met roken. Voor deze mensen biedt de e-sigaret uitkomst. Een e-sigaret is namelijk 95% minder schadelijk voor je gezondheid, dan een gewone sigaret. Als je van een gewone sigaret overstapt naar een e-sigaret, dan heeft je gezondheid daar zeker baat bij. En niet alleen die van jou, maar ook de gezondheid van de mensen in je omgeving.

Omgeving rookt niet mee

Een e-sigaret produceert namelijk geen teer en rook en andere schadelijke stoffen. Als je een e-sigaret rookt, dan brengt het dus geen schade toe aan de gezondheid van mensen in je omgeving. Bij een gewone sigaret is dit natuurlijk wel het geval. Dit alleen al is een belangrijke reden om over te stappen op een e-sigaret.

Schadelijke stoffen

Een normale sigaret bevat koolmonoxide en stikstofoxide, dit stoffen die ernstige schade aan je gezondheid kunnen toebrengen. Deze stoffen verslechteren je ademhaling en conditie en tasten je hart en bloedvaten aan. Daarnaast bevat een gewone sigaret teer, wat kankerverwekkend is. Juist al deze stoffen maken roken zo slecht voor je gezondheid. Een e-sigaret bevat al deze schadelijke stoffen niet, en is daarom veel minder schadelijk voor je gezondheid. Wil jij een esigaret kopen? Kijk dan eens online naar verkooppunten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *